Bourání jehněčího masa

Chcete-li si koupit na velikonoce celé jehně, udělejte to. Podle následujícího postupu maso dokážete rozbourat a naporcovat téměř jako zručný řezník.

Potřebujeme

  • Celé jehně
  • Sekyru
  • Nůž
  • Brousek
  • Pilku

Plec

Nejdříve oddělíme plec. To jsou přední končetiny. Oddělujeme každou zvlášť.

Další fotografie ke kroku 3.

Kýty

Oddělíme kýty. Nejdříve oddělíme částic hřbetu a teprve potom kýty rozsekneme na dvě části.

Další fotografie ke kroku 4.

Žebra

Pilkou rozřízneme hruď.

Spodní část žeber oddělíme od hřbetu. Použijeme opět pilku.

Další fotografie ke kroku 5.

Krk

Nyní odsekneme krk.

Hřbet

Hřbet (také se nazývá ledvinka) rozsekneme na dvě části.

Rozbourané maso

Maso je rozbourané. Na obrázku jsou vidět všechny části: dvě plece, dvě kýty, žebra, krk a hřbet.

Další fotografie ke kroku 8.

Vykostění

Maso můžeme péct s kostí. Pokud chceme maso dále upravovat, můžeme plece a kýty vykostit.

Další fotografie ke kroku 9.

Naporcované maso

Porce masa můžeme připravit třeba na česneku se špenátem nebo na víně. Jehněčí maso boural a porcoval profesionální řezník Václav Šťastný ve Středověkém hostinci v Bášti u Prahy. Celé jehně ke zpracování dodala společnost O.C.G. s.r.o. - dodavatel čerstvého jehněčího masa, www.jehnecimaso.cz

Další fotografie ke kroku 10.

Komentáře

Matýsek domácí

Zvláštní úkaz

Tak před chvílí jsem vložil komentář a nešla vložit příloha a teď by mohla....uvidíme...

Odpovědět
0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
0.00 | 0

Zobrazení: 14975

Publikováno: 11.4.2011 12:38:26

Licence: MojeDilo

Související:
maso | porcování | velikonoční | jehně | jehněčí | bourání | velikonoce

Moje dílo.cz