Seznam kroků: Klepnutím na obrázek se dostanete přímo do příslušné části návodu.

Chlebový kvásek - recept

Rozhodla jsem se dělat chleba jenom doma. Nemusím se bát, že je rozpečený z mraženého polotovaru a že brzy ztvrdne. Zjistila jsem si, jak s pečením začít a dostala jsem se ke chlebovému kvásku. Jsem začátečník, tak jsem potřebovala něco opravdu návodného. Nakonec jsem potřebný postup našla. Není to tedy můj návod, ale našla jsem ho na stránkách conovehonakopci.


Komentáře

Kvásek

Lenko, děkuji za receptr. Už mnohokrát jsem kvásek začala dělat a potom mi "umřel". Ale je pravda, že leší než domácí chleba neznám. Ten váš recept na kvásek je moc hezký, tak se do toho dám.

Odpovědět
Punčochářová

Upést chleba , legrace...........

Stačí vzít kostku droždí , rozetřít lžičkou s trochou krystalového cukru . Nejlepší je recept s pořadu "Kluci v akci "Je to z kila hladké mouky , já dávám 20 žitné nebo chlebové a 80 hladké mouky , pak vše podle návodu , hlavně pořádně zpracovat a nechat kynout určitě 1 hodinu , několikrát otočit , přidat kmín ,rozmarýn a sůl po lžičce . Pak udělat bochánek ,přikrýt utěrkou a ještě nechat 15 min kynout . Přendat do pekáčku , péct na 200stupnů asi 1hod , zkusit špejlí !!  Po upečení potřít vodou se solí . Nechat úplně vychladnout , vydrží celý týden . Přeji dobrou chuť ........Jarka P.

Odpovědět

chlieb kvaskovy

To cesto kyslo vo forme, ako je na obrazkz. V tej istej forme sa aj pieklo? Alebo sa moze opiect na plechu vystlanom s peciacim papierom? Dakujem za odpoved.

Odpovědět

kvásek a chléb

Celý rok jsem se učila dělat kvásek. Nejlépe jde z žitné hladké celozrnné mouky, ale před týdnem jsem ho vyrobila ze směsi mouky na chléb, / pšenice, žitná / z Kauflandu. Přidala jsem do kvašení po třech dnech asi 1 lžíci plev, ale není to nutné. Přidávám plevy do těsta. Kvásek hlavně ukládám do chladnější místnosti, hlavně na noc, ale i do ledničky, aby nepřekvasil. Mouku přisypávám od oka, i vodu dávám podle hustoty, aby vznikla hustota husté krupicové kaše. Nic se nedá pokazit, hlavně zabránit hodně rychlému kvašení ve velkém teple. Kvásek vždy probudím asi 8 hodinovým pobytem v teplé místnosti, večer obvykle přisypu mouku a přidám vodu. Nechám třeba v chodbě. Ve dne jej zase dám do tepla. Základ mouky mi dělá asi 1,2 kg, hlavně pšeničné, 40 dkg kvásku asi týden starého - živého s bublinkami. Sůl, kmín a vodu, aby vzniklo těsto, které se skoro vůbec nelepí. Dělám ho na vále. Nechám asi 6 hod. nakynout, pak ho znova vyválím a nechám asi 2 hod. kynout už v ošatce, nebo míse. Tu pak vyklopím na pomoučněný plech, vedle dám hrneče s vodou, plechový a peču 10 min. na 200 stupňů a pak 35 až 40 minut na 150 stupňů. Nikdy jsem do kvásku nic nepřidávala a chleba je jak stodola. Těsto musí být opravdu skoro nelepivé, těžké. Hlavně těch 40 dkg kvásku. Recepty s kváskem nižší váhy mi nešly, chléb vždy skončil u koní.

Odpovědět

ještě k mouce:

Mouku na pečení používám také tu namíchanou z Kauflandu. Jmenuje se chlebová mouka. Není drahá a je dobrá. Přidávám třeba slunečnici, loupanou, nebo plevy a obilné klíčky, vše suché k mouce. Čím víc se budete dělat s kváskem přesně, tím to bude horší. Držím Vám palce

Odpovědět

Plevy?

určitě plevy?? nebyli to otruby?

Odpovědět

Plevy - NE !!!!! Omluva

No jasně, že otruby, omlouvám se, pozor, když je dáváte, vypijí více vody, těsto zhoustne. Jsou ale moc zdravé !

Odpovědět

domácí chleb z žitného kvásku

Tak jdu zkoušet chleba.:-) Nadchlo mi to , už jsem jich pár upekla a pořad to není ono, ted budu dělat prvně z kvásku , tak jsem zvědavá.

Odpovědět

mlynek

pred mesicem jsem si koupil elektricky mlynek na mouku.byl trosku drzsi,ale mam z neho radost.Chleba si uz pecu asi rok a pul.Do te doby jen z mouky co jsem si koupil v obchodel.kupovany chleba-pokud nemusi..treba z nedoszatku cas,,tak NEKONZUMUJI!!!tTed si melu svouji mouku a pecu svuj chlebik..Muzu rict,ze si tak nepochutnam,jak na svojem chlebiku.Zatim jsem jeste nekousel kvaskovy,ale casem si to urcite vyzkousim.Jak bude teplo,tak si na zahrade rozpalim pec a chlebik bude vonet po cele zahrade.Vzdy pecu chleby dva.Jeden pro sebe a druhy.pro sousedy..jen se po nenm zaprasi..jen tech sousedu mam hodne a chlaba malo..

Odpovědět

mlýnek

Kde jste ten mlýnek koupil a kolik stál?

děkuji za odpověď Procházková

Odpovědět

mlýnek

Dobrý den.

Na tuto stránku jsem se dostal náhodou.Mlýnků na mouku je mnoho.Já jsem si ho koupil asi před rokem.Ceny jsou různé.

Jestli máte skype s kamerou můžeme popovídat.Bude to rychlejší.Chleba peču dlouho a tak deset chlebů za měsíc.

Rád poradím.Na int.jsem každý den.Nerad píši a je to zdlouhavé.

Odpovědět

mlýnek

Dobrý den,děkuji za odpověď,kameru bohužel nemám,ale moc ráda si pokecám.

Jsem tu také každý den.

Pokud jde o chleba jsem schopná si i kameru pořídit.

Co takhle zatím facebok?

-MÁM TAM FOTKU FIONY ZE ŠREKA

Odpovědět

odpověď

Ta kamera  je pro mně dost důležitá abych věděl s kým mluvím.Není to žádná závratná suma za tu kameru.Na facebooku jsem také ale nepoužívám ho.Za chvilku  odjíždím k doktorovi a tak počítám že přijedu tak po 12  hod.Jestli chete tak mě napište spojení na ten facebook a na skype.Nevím s kým si píšu a to mně nedělá dobře.

Odpovědět

mlýnek

Dobrý den,taky odjíždím do Znojma.

Jak večer přijedu nakouknu.

Chápu a polepším se:-)

Zdenka Procházková

z Mikulova -foto:Fiona

Budu se těšit na večer Zdenka

Odpovědět

dotaz

Dobrý den, jsem ze severu Čech a docela mne zaujala ta část textu v Receptáři, kde se zmiňujete o elektrickém mlýnku na mouku a dále pečení chleba....můj Skype je : zdeninka.salivarová 


 

 

Odpovědět

Mouka

Dobrý den,

z čeho si mouku melete?

Děkuji za odpověď.

Odpovědět

Pochotka

Tak dobrý chléb jako tento dle vašeho receptu jse mi ještě nepodařil. a peču jej již nějakou dobu. Je výborný  a všem chutná.

Odpovědět

Kvaskovy chleb

  Takto vyrobeny kvasek se mi zda trochu komplikovany a navic to tedy vezme hodne casu/a cas to jsou penize?-Jako konicek-to bych rozumel,ale ja  mam chut na chleba ted a tak si sjedu do Shoprite nebo Pathmark supermarket si ho koupit./Kau fland tu nemame -ten je myslim jen v Nemecku a cechach ze?/--Ale ten postup je zajimavy.Urcite si to zkusim a uvidim jestli  se mi podari upect tak hezky a hlavne dobry,jak pisete. Jestli ano,tak se jeste ozvu. Sorry za tak dlouhe popis.

Odpovědět
5.00 5.00 5.00 5.00 5.00
5.00 | 0

Zobrazení: 104090

Publikováno: 18.2.2013 12:34:25

Licence: MojeDilo

Související:
domácí chléb | nátěstek | kvásek | návod | omládek | zákvasek | příprava | chlebový

Související návody

Návod na stavbu týpí

Návod na stavbu týpí

Systém stavění týpí je po staletí dopilovaný jeho uživateli - prérijními Více…
Návod na výrobu pozadí do terária

Návod na výrobu pozadí do

Popisované pozadí se může použít do suchého terária. Do vlhkého lze použít Více…
Návod na potažení likérky kůží

Návod na potažení likérky

V současnosti je v obchodech mnoho druhů likérek, ale většina je jen kovová Více…
Návod na stavbu psí boudy

Návod na stavbu psí boudy

Jak zajistit tyto podmínky pro psa, který je zvyklý celý rok venku na Více…
Jak vyrobit vlastního robota (šváb)

Jak vyrobit vlastního

Robot vypadá jako malá hračka pro děti. Zubní kartáček zobrazuje podobu Více…
Moje dílo.cz