Seznam kroků: Klepnutím na obrázek se dostanete přímo do příslušné části návodu.

Postup

Nejdříve rozpálíme olej, přisypeme na kostičky nakrájenou cibulku a osmažíme do hněda.

Spolu s cibulkou smažíme i na kolečka nakrájený česnek. Potom přisypeme papriku, a do ještě vlhké cibule od oleje vsypeme houby.

Chvilku osmahneme a přisypeme mouku na zahuštění a opět mícháme.

Přidáme máslo a opět mícháme.

Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme koření a za občasného míchání přivedeme k varu.

Nepodléváme zbytečně brzy – co zalijeme už neodlijeme a guláš, na to, aby byl krásně tmavý, potřebuje nutně tmavou cibulku a dostatečné osmažení před tím, než se zalije vodou. Po zalití už jen čekáme, zda to bylo opravdu dostatečné, nebo jestli se před námi vynoří světlá , jemně zbarvená voda. :-)

Guláš samozřejmě ochutnáváme, dosolujeme, dopepřujeme a domícháváme do správné konzistence. Je dobré tehdy, když jsme už jakž takž spokojeni, odstavit někam na kraj plotny a nechat „dojít “ na jemném ohni.


Komentáře

0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
0.00 | 0

Zobrazení: 10332

Publikováno: 15.8.2014 11:44:09

Licence: MojeDilo

Související:
hřibový | hřib | guláš | houbový | houby | pravý hřib

Moje dílo.cz