Seznam kroků: Klepnutím na obrázek se dostanete přímo do příslušné části návodu.

Sušená rajčata v oleji: recept

Sušená rajčata jsou oblíbená mezi labužníky především ve francouzské kuchyni, ale své příznivce rychle nalézají i u nás. Jsou ideálním pokrmem pro milovníky intenzivní chuti rajčat. Dají se využít jak v teplé, tak i ve studené kuchyni. Použitím různých bylinek a přísad si můžeme vytvořit vlastní zajímavé chuti.

Další fotografie ke kroku 1.

Komentáře

Slavomír Bednárik

skúsim

No skúsim popísaný recept ak bude dobrý tak nemusím vyhadzovať ečka za kupované a nôžem prichutiť oblúbenyma koreninama.-Ďakujem

Odpovědět

sušení rajčat na slunci

Mám osvědčený způsob sušení na pečícím plechu na balkoně na sluníčku. Rajčata krájím na menší kousky, přes plech dám hustou silonovou záclonu  a večer je dosouším v horkovzdušné troubě na cca 50 stupňů. Před sušením je malinko osolím. A pak je prokládám česnekem a bylinkami a zalévám olivovým olejem. Je to mňamka.

Odpovědět

Sušení rajčat

Rajčata se dají sušit i na slunci - já jsem je navlekla na nit a zavěsila na strom - takto schnou podle počasí pár dní, ale zase je to podstatně levnější způsob. Také se prostor okolo rajčat musí zabezpečit proti muchám.

Odpovědět
Mercedes

Sušení venku

Musím říct, že to by mě nenapadlo! A myslíte, že by se dala rajčata sušit na platě jako houby? Možná by to také šlo....

Odpovědět

šušení rajčat

Asi by to šlo i na slunečném místě na plechu na pečícím papíře, ale raději bych to nakrájela na menší plátky. A děkuji za pochvalu, potěšila mě.

Odpovědět

trvanlivost

Jak dlouho takto rajčata vydrží? :-)

Odpovědět
Mercedes

Trvanlivost

Nejlepší je spotřebovat je do další sezony a potom si udělat nová sušená rajčata. 

Jinak samozřejmě vydrží dlouho, protože jsou zakonzervovaná. 

Odpovědět

Trvanlivost

Dobrý den, usušila jsem rajčata, dala je do skleniček, zalila olivovým olejem a nyní je můžu vyhodit, jelikož mi všechy kvasí - cca po 3 dnech. Můžete mi prosím poradit, kde jsem udělala chybu? Děkuji

Odpovědět
Mercedes

Trvanlivost

Chyba může být v tom, že jste třeba nepoužila horký olej. Při použití studeného oleje se sklenice pevně neuzavřou a zůstává v nich vzduch.

Odpovědět

Trvanlivost

Horký olej jsem nepoužila - zalila jsem je studeným olivovým olejem - v žádném návodu jsem se nedočetla, že se má olej ohřát. Takže jestli to správně chápu - narovnám sušená rajčata do skleniček a zaleju je horkým olejem a uzavřu víčka - obrátím - nechám vychladnout.

Nemusím je sterilovat v hrnci.

Odpovědět
Mercedes

Horký olej

Informace o zalévání horkým olejem je ke konci návodu, zřejmě jste ji přehlédla. Stačí rajčata zalít, uzavřít a otočit, přesně jak píšete. Sterilovat je už nemusíte. Držím palce při druhém pokusu, ten už jistě vyjde! 

Odpovědět
4.50 4.50 4.50 4.50 4.50
4.50 | 0

Zobrazení: 29637

Publikováno: 4.9.2012 10:51:56

Licence: MojeDilo

Související:
rajčata | tomato | recept | pečená | rajská | sušená | v oleji

Moje dílo.cz