Jak sušit houby

Jak sušit houby

Autor: Libor Votava
Pokud máte rádi houby, jistě si rádi část z nich uchováte na zimu. Teplá bramboračka s houbami, maso na hříbkách nebo kulajda s houbami je v zimě jako Více
Jak založit herbář

Jak založit herbář

Autor: Vladimír Borský
Herbář je kniha, která voní, to říkala moje babička, která sbírala bylinky a pomáhala mi dělat můj první herbář do školy. Kde je mu dnes konec, už Více
Basturma - asijské sušené maso

Basturma - asijské sušené maso

Autor: Jan Kutilek
Sušené maso si uchovává hlavně svoji typickou vůni. Tato forma uchování a skladování masa je sice náročná časově, ale výsledek stojí za to. Více
Pršut - výroba domácí šunky

Pršut - výroba domácí šunky

Autor: Petr Magdálek
Výrobní postup: Čerstvá vepřová kýta s kůží. Maso očistíme a vytlačíme zbytky krve. Do očištěného masa vtlačíme hrubou mořskou sůl. Maso položíme na Více
Technika sušení květin

Technika sušení květin

Autor: Mercedes
Usušit si květiny je příjemný způsob, jak si uchovat krásu přírody. S rostlinným materiálem musíme zacházet opatrně, ale můžeme popustit uzdu fantazii, Více
Sušenie hortenzie v mikrovlnnej rúre

Sušenie hortenzie v mikrovlnnej rúre

Autor: Martina Medvecová
Kvietok hortenzie dáme na 4-10 minút do mikrovlnky na strednú teplotu cca 350-500 wattov. Hortenzia si zachová peknú farbu. Takto môžeme po malých Více
Moje dílo.cz