Tmavá tlačenka

Tmavá tlačenka

Autor: Gurmánka
Jedním z produktů domácí zabíjačky je kromě světlé tlačenky i tmavá tlačenka. Na tmavou tlačenku se používá vařené libové maso z plece a krkovičky, maso Více
Tlačenka

Tlačenka

Autor: Gurmánka
Tlačenka je chlouba hospodáře, tak většinou výslednou chuť probírá s řezníkem on. Říká se, že jitrnička se dá dosolit, jelítko připepřit, ale Více
Kroupová jelítka

Kroupová jelítka

Autor: Gurmánka
Další lahůdka z jihočeské zabíjačky! Kroupová jelítka jsou jedním z produktů vepřových hodů. Recept na 10 kg kroupových jelítek: 2 kg Více
Zabíjačkový guláš

Zabíjačkový guláš

Autor: Gurmánka
Vařit guláš je ceremoniál, u kterého se i hádka strhne. Dát sladkou mletou papriku, nebo nedat sladkou mletou papriku? Zahustit hladkou moukou Více
Jitrnice

Jitrnice

Autor: Gurmánka
Jitrnice nebo také jihočeské jaternice jsou chloubou hospodyně. Kolik řezníků, tolik receptů. Kolik vesnic, tolik chutí. Jitrničky se nejrychleji kazí, Více
Zabíjačkový ovar

Zabíjačkový ovar

Autor: Gurmánka
Zabíjačková lahůdka! Na ovar se dá vařit vepřová hlava, laloky, kousek plecka a také vepřové kolínko. Hlava se vaří rozdělená na půlky a na dno Více
Moje dílo.cz