Seznam kroků: Klepnutím na obrázek se dostanete přímo do příslušné části návodu.

Šípková marmeláda

Konec října znamená začátek sklizně šípku. Můžeme ho jenom usušit, můžeme z něho uvařit čaj, ale můžeme si také udělat výbornou marmeládu. Její cenu poznáte v zimním období, v čase chřipek a nachlazení. Je to výborný zdroj vitamínu C, obsahuje ho dokonce více než citron. A pro ty, kde mají rádi zvěřinu, se marmeláda hodí k přípravě šípkových pochoutek, třeba omáčky ke kančímu masu.

Komentáře

marmeláda

Letos jsem se pustila poprvé do šípkové marmelády a musím říct,že je to pěkná makačka.Je to hrůza to odšťopkování a přepasírování je za trest,a tím mi pomáhal syn,zrovinka byl doma tak jsem ho zaměstnala.Je jinak moc dobrá,nějak jsem se bála i chutě,ale vyšla perfektně.Bude na cukrovíčko!!

Odpovědět
Mercedes

Souhlasím

To máte pravdu, to čištění a pasírování je opravdu velmi náročné! Také máte tu marmeládu řídkou nebo jste dosáhla větší hustoty? Přidávala jste nějaké chemikálie, želírovací prostředky apod.? 

Odpovědět

marmeláda

Marmeláda je krásně hustá,jen ke konce prováření jsem dala 1 čl kyseliny citrónové

Odpovědět
Mercedes

Citron i kyselina?

Dávala jste citron i kyselinu? To jsem nezkoušela, ale doufám, že citron bude stačit. Už teď si dávám zavařeninu do čaje, tak nevím, jestli vydrží do Vánoc na linecké :-)

Odpovědět

kyselina

jen kyselinu a budu s ní mazat cukroví,už jsem zkoušela koláčky a jsou vynikající!!

Odpovědět
Eliška Borůvková

šípková marmeláda

Dobrý den, já šípkovou marmeládu vařím již několik let a osvědčilo se mi pasírovat rozvařené šípky přes husté plastové síto pěkně ručně,  dělám tak z 2kg natrhaných šípků.  Propasírovaná pasta je hustá, doleji jen trochu vody a vařím krátce aby zůstalo nejvíce cenných látek. Zkoušela jsem různé způsoby ale tento se mi nejvíce osvědčil. Při vaření celých šípků přidávám nemletou skořici a trošku hřebíčku, pak teprve pasíruji a škořici a hřebíček vyndám. Je výborná, někdy také přidám na ta 2kg šípků jablíčko rozvařené, vše pak rozmixuji ručním mixerem a jde to dobře. Kyselinu citronovou nebo citron přidávám také.

 

 

Odpovědět
Mercedes

Skvělý nápad

S tou skořicí a hřebíčkem to musí být opravdu dobé. Děkuji za tip a příští rok to zkusím :-) 

Odpovědět
0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
0.00 | 0

Zobrazení: 26718

Publikováno: 30.10.2014 09:43:23

Licence: MojeDilo

Související:
šípková | protlak | šípek | džem | zavařování | marmeláda

Související návody

Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Cibule má sladkou chuť, přestože se převážně používá jako základ pod slané Více…
Zavařování okurek

Zavařování okurek

Sezóna zavařování a nakládání je v plném proudu. Přestože příprava láku Více…
Domácí kečup

Domácí kečup

Celá naše rodina miluje kečup ve všech jeho variantách a podobách. Proto ho Více…
Třešňový džem

Třešňový džem

Třešně se většinou rychle konzumují nebo se používají jako ovocná složka do Více…
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

Konec června a začátek července přináší obalené stromy třešní. Další Více…
Moje dílo.cz