Seznam kroků: Klepnutím na obrázek se dostanete přímo do příslušné části návodu.

Staročeská zabíjačka

Staročeská zabijačka – v tomto případě jihočeská zabíječka = pořádně velký karneval českých nejoblíbenějších masových specialit. Zvu vás jen tak na „čumendu“, taky ke stolu, a kdo se prokouše tímto článkem, odnese si i základní výbavu informací, jak si zabijačkovou pochoutku nachystat doma, protože pravé staročeské recepty a cenné řeznické rady nebudou chybět. Až touto zabijačkou projdete se mnou, klidně si na některé speciality z opravdových vepřových hodů troufnete taky. Pojďte se podívat na staročeskou zabijačku, kde se vše připravuje ručně a podle receptur, které pocházejí od místních předků. Je to výlet do (jihočeské) minulosti. Žádné průmyslově vyráběné směsi koření, žádný plyn a elektrika. Ve starých kamnech praská oheň, ve velkých hrncích vře voda. Byla by škoda přijít až k prostřenému stolu a nedozvědět se nic o tom, že řezník a paní domu mají spoustu práce již od časného rána. Jihočeská kuchařka od Jaroslava Klímy se tradicím Jihočechů věnuje opravdu mimořádným způsobem. V mnohém byly jeho zkušenosti použity v praxi i na této akci.

Další fotografie ke kroku 1.

Komentáře

Jako u babičky!

Super článek, který téměř přesně popisuje zabijačku, která bývala u mojí babičky na plzeňsku. Řezník přišel už kolem šesté, míchali jsme krev a v poledne jsme se prali o ovar. Mamča s tetami pak až do noci škvařily sádlo a povídaly nad kávou... To byly časy...

                Děkuji za připomenutí.

Odpovědět

online

Hey guys here the shortcut for easy access in the window log off and go out the start menu just <a href="https://logoffwindows.com/">how to log off in windows 10</a>  and have the most commend in the singh out forever so thanks for the follow the site.

Odpovědět

hsu

[url=http://www.google.com]google[/url]

Odpovědět
0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
0.00 | 0

Zobrazení: 12895

Publikováno: 12.2.2013 13:45:00

Licence: MojeDilo

Související:
čuník | jihočeská | pravá | jelita | tlačenka | jitrnice | pašík | prase

Související návody

Zabíjačkový guláš

Zabíjačkový guláš

Vařit guláš je ceremoniál, u kterého se i hádka strhne. Dát sladkou mletou Více…
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Svatomartinské hody smybolizují příchod zimy. K tradičním pokrmům patří Více…
Kroupová jelítka

Kroupová jelítka

Další lahůdka z jihočeské zabíjačky! Kroupová jelítka jsou jedním z Více…
Jitrnice

Jitrnice

Jitrnice nebo také jihočeské jaternice jsou chloubou hospodyně. Kolik Více…
Zabíjačkový ovar

Zabíjačkový ovar

Zabíjačková lahůdka! Na ovar se dá vařit vepřová hlava, laloky, kousek Více…
Moje dílo.cz